Drömlexikon F-L

Falla: Om du drömmer att du faller betyder det att du för en tid kommer att känna dig mycket deprimerad och tycka att allt går dig emot. Men du kommer att hämta dig och återfå din jämvikt så småningom, kanske med hjälp av medicinering. Drömmer du att du faller ner i en grop väntar en överraskande fara.


Feber:
Om du plågas av feber i drömmen är det ett säkert tecken på att du ska slippa sjukdomar för en lång tid framåt.


Fet:
Den som drömmer att han är fet kommer med all sannolikhet att bli mycket rik. Ser du i drömmen feta barn betyder det att många lyckliga år väntar dig.


Fingrar:
Att drömma att man har sex eller sju fingrar på varje hand är ett förebud om nya bekantskaper och ett betydande arv. Att drömma att man har fått fingertopparna avklippta varslar om en ekonomisk förlust, skam och gräl med släkt och vänner. Om du drömmer att du skär dig i fingrarna eller någon annan skadar dig på det sättet betyder det att du ska drabbas av sorg.


Fisk:
Att drömma om fisk är ett tecken på framgång. Men om du drömmer att du fångar dem betyder det att dina vänner är falska. Döda fiskar symboliserar gräl och besvikelser.


Flod:
Drömmer du att du ser en flod med rent och klart vatten väntar dig idel framgångar och lycka i livet. Är du förälskad betyder det att din hjärtevän är trogen, att ni kommer bli lyckligt gifta och få fem barn. Är vattnet i floden smutsigt och gulaktigt betyder det att du kommer att skrapa ihop en ansenlig förmögenhet. Är du indragen i en rättstvist kommer du att vinna den.


Flyga:
Att drömma att man kan flyga är ett gott omen under förutsättning att man gör det med hjälp av vingar. Men om man flyger högt eller över hus och genom gator utan vingar är det ett varsel om en hotande fara. Det är alltid bäst att drömma att man landar innan man vaknar för det betyder att man sköter sitt arbete och privatliv på rätt sätt.


Flykt:
Ett misslyckat flyktförsök är ett varsel om oöverstigliga problem. Om du drömmer att du lyckas fly betyder det däremot att du kommer att övervinna alla svårigheter.


Frukt:
Om du är sjuk och drömmer om en skål med olika frukter kommer du snart bli frisk. Är du redan frisk betyder drömmen att du ska bli lycklig.


Fyrverkerier:
Om du drömmer att du ser ett stort fyrverkeri är det en varning för att du inom kort kommer att förlora tålamodet med en bekant och att du förmodligen kommer att kasta dig över honom för att bli kvitt din ilska och besvikelse.


Får:
Drömmer du att du ser en skock får på bete väntar dig framgångar i livet. För den förälskade innebär en sådan dröm trohet, lycka och äktenskap. Den som redan är gift kan vänta sig glada och lyckliga barn och en god ekonomi.


Födelse:
När en kvinna drömmer att hon föder barn utan att hon dessförinnan har varit havande betyder det att hon kommer att lyckas med det hon gett sig in i. Att drömma om sin egen födelse är ett gott omen för den fattige, men för den rike innebär det att han inte ska bli herre i sitt eget hus och att andra kommer att styra honom mot hans vilja.


Förlossning:
Drömmer en kvinna att hon har ett svårt förlossningsarbete och att barnet är dödfött betyder det att hon kommer att misslyckas med det mesta i livet. Men om barnet lever kommer hon att lyckas bara hon lägger manken till.


Fötter:
Att drömma att man har många fötter är ett gott omen för köpmän och sjökaptener för det betyder makt över många människor. Men för alla andra är en sådan dröm illavarslande. Den kan betyda att man mister sin syn eller hamnar i fängelse.


Gammal:
Heder och ära väntar den man som drömmer om att han är mycket gammal. En dröm om en gammal byggnad är en förvarning om fara, och gamla kläder betyder att någon föraktar din blyghet.


Gata:
Drömmer du om en gata i hjärtat av en stor stad är det ett tecken på att du längtar till lugnet och friden ute på landet och förmodligen kommer att flytta dit.


Geting:
Om du blir stucken av en geting i drömmen kommer avundsjuka personer att vålla dig bekymmer.


Gevär:
Drömmer du att du hör gevärskott kommer du att dras in i ett våldsamt gräl som resulterar i att du tappar respekten för någon du älskar. Om du drömmer att du själv handskas med ett gevär är det ett dåligt omen. Du kommer att göra något som du får ångra.


Glas:
Om du får ett glas vatten i drömmen ska du bli tidigt gift och få många barn. Ett glas i en dröm symboliserar alltid en hustru och vatten för fruktsamhet.


Glädje:
Att drömma att man blir jublande glad kan i många fall, men inte alltid, vara ett förebud om sorg. Drömmen kan också betyda att du kommer att få besök av en vän.


Gravar:
Drömmer du att du stiger ner i en grav kommer du att förlora din egendom. Kommer du upp igen betyder det att du inom kort får tillfälle att bistå en vän i nöd. Att se en grav i drömmen är ett varsel om sjukdom och besvikelser. Du kommer inte att bli gift med den du vill.


Grop:
Faller du ner i en djup grop i drömmen betyder det att en allvarlig olycka ska drabba dig. Det kan också vara ett tecken på att din hjärtevän föredrar någon annan. Om du med lätthet klättrar upp ur en grop i drömmen betyder det att du ska besegra alla motståndare, övervinna alla motgångar och bli rikt och lyckligt gift.


Gråt:
Drömmer du att du gråter kommer något att inträffa som gör dig extatisk av lycka.


Guld:
En dröm om guld är ett mycket gott omen. Efter några smärre motgångar kommer du att lyckas storartat med dina projekt. Får du guldmynt i present betyder det att affärerna ska blomstra och att din hjärtevän kommer att gifta sig med dig.


Gå:
Om du drömmer att du gå ren lång sträcka till fots, betyder det att du ska triumfera över dina fiender. Om du drömmer att du går tills du får ont i fötterna är det ett varsel om att du ska lida brist på mat. Är du ute och går med ett fyrfota djur väntar en sjukdom.


Gåvor:
Drömmer du att du får en gåva betyder det att något trevligt ska hända dig. Kanske kommer ett giftermål snart att äga rum mellan dig och din älskade. Om du drömmer att du själv ger en gåva betyder det motsatsen. Du kommer att bli sjuk och din livskamrat är inte trogen.


Gäster:
Om du drömmer att du får många gäster och att detta besvärar dig betyder det att vännerna kommer att överge dig för en tid, och att många av dem kommer att glömma dig.

Hals: Halsen symboliserar makt, heder, välstånd och arv. Om du drömmer att din hals har svällt utan att för den skull verka deformerad betyder det att du ska bli rik och känd. En smal hals betyder motsatsen. Drömmer du att någon försöker strypa dig får du räkna med att den personen försöker skada dig på något sätt. Om du drömmer att du har ont i halsen riskerar du att bli sjuk. Den drömmer att han har tre huvuden på samma hals kommer att bli stark, mäktig och berömd.


Havet:
Om du drömmer att du ser ett blått hav med mjuka vågor väntar dig glädje och framgångar. Är havet lugnt får du räkna med problem. Ett stormigt hav betyder oro och förluster. Drömmer du att du faller i havet och sedan vaknar med ett ryck kommer du att inleda ett förhållande med en gift kvinna.


Himlen:
En röd himmel i drömmen varslar om vackert väder. Men om himlen är molnig och grå bör du skjuta upp en planerad resa eftersom svåra oväder är i faggorna. Ser du små, lätta moln på himlen kommer vädret att bli hyggligt, men solen kommer inte att skina och det blir mycket kallt på nätterna. Drömmer du om himlen i största allmänhet betyder det att du inte ska få anledning att beklaga dig över livet som gift.


Hjort:
Om du drömmer att du ser en hjort i skogen och försöker följa efter den är det ett tecken på att du spiller tid och krafter på ett projekt som du aldrig kommer ro i land. Är hjorten död kommer du att vålla din bästa vän sorg och smärta.


Hjärta:
Drömmar om smärtor i hjärtat är ett tecken på att en allvarlig sjukdom hotar. Om du förlorat ditt hjärta i drömmen är det ett varsel om plötslig död. Om ditt hjärta är större och slår snabbare än vanligt betyder det att du ska leva länge och att du ska besegra alla dina motståndare.


Hundar:
Hundar står för trohet, mod och tillgivenhet om de tillhör dig. Tillhör de en främling varslar de om smittsamma sjukdomar. Om de skäller och biter sönder dina kläder betyder det att en fiende baktalar dig eller försöker beröva dig ditt levebröd. Blir du störd av skällande hundar kommer du att besegra dina motståndare.


Hus:
En ogift person som i drömmen bygger ett hus kommer inom kort att bli gift. Men för den som redan är gift
varslar denna dröm om oro och bekymmer. När en affärsman drömmer att ett hus rasar ihop är det en fingervisning om att han borde se över sin försummade bokföring.


Huvud:
Om du drömmer att ditt huvud är större än vanligt betyder det att du kommer att bli erbjuden ett ansvarsfullt arbete. Ibland kan en sådan dröm också vara ett förebud om segrar över motståndare i och utanför domstolen. Drömmer du att du har ett litet eller spetsigt huvud är det ett varsel om håglöshet och bristande hederskänsla. Om du drömmer att du har ett huvud som ett lejon, en varg eller något annat rovdjur är detta ett gott omen. Det betyder att du ska klara alla hinder, sätta dina planer i verket och bli respekterad av din omgivning. Drömmer du att du har två huvuden ska du inte vara ensam länge till. Tvättar du ditt huvud i en dröm betyder det att du ska lyckas undvika en fara.


Hår:
När en kvinna drömmer att hon har långt, välvårdat hår är det ett gott omen, men om håret är ovårdat är det ett varsel om ilska och dåligt humör. Ett skalligt huvud betyder otur. Om du drömmer att du har ett kraftigt skägg och någon rycker loss det, måste du ta dig i akt för en hotande fara.


Händer:
När en köpman drömmer att han har vackra, starka händer är det ett tecken på att affärerna ska blomstra. Drömmer du om din högra hand väntar en vinst, medan drömmar om den vänstra betyder att du redan har fått en vinst.. Drömmer du att du har håriga handryggar är det ett varsel om fångenskap.


Hästar:
Drömmer du att du ser en häst springa kommer du att bli rik. Om du rider på en utmattad häst betyder det att du kommer att bli upp över öronen förälskad. Ser du en död häst i drömmen väntar en viss stagnation inom ditt yrkesområde.


Höns:
Att drömma om höns är ett dåligt omen. Om du steker dem i ugnen kommer ditt hem att drabbas av otur, men ingen allvarlig katastrof hotar. Ser du höns gå omkring och picka väntar dig däremot svårare bekymmer. Det kan komma att röra sig om ditt eget eller din livskamrats arbete. Hör du höns kackla betyder det att någon har fört dina hemligheter vidare. Att se många hönor sitta i rad på en pinne kan vara förebud om en utflykt till landet.


Ilska: Om du drömmer att du är arg på en person betyder det att du har många fiender, och en komplott mot din lycka och trygghet är under uppsegling. Om du är förälskad kommer en rival att baktala dig inför din hjärtevän.


Inbrottstjuvar:
Om du drömmer att du slåss med inbrottstjuvar i ditt eget hus är det ett tecken på att dina anställda inte är hederliga.


Inköp:
Drömmer du att du gör inköp kan du räkna med en ekonomisk vinst. Ser du någon annan göra inköp är det ett tecken på att du borde ägna dig åt affärer. Om du drömmer att du köper dagligvaror kan det vara en varning för en kommande förlust.


Insekter:
Insekter varslar om att du kommer att få det gott ställt om de kryper på dig i drömmen. Flyr de dig ska du drabbas av en besvikelse.


Instrument:
Drömmar om musikinstrument varslar som regel om sorger och bekymmer.


Is:
Att drömma att man går på is är ett varsel om förluster av olika slag, för det mesta gäller det pengar. Om en man drömmer om smältande is kommer han att bli huvudlöst förälskad, men passionen kommer inte att hålla i sig längre än två veckor. Drömmer du att du åker kana eller skridskor på is betyder det att du kommer att förlora pengar på ett hopplöst projekt. Är du förälskad betyder det att du aldrig kommer att bli gift med din nuvarande hjärtevän.

Jakt: Om du drömmer att du jagar och fäller ett byte väntar dig idel sorger och besvär.


Jordbävning:
Om du är med om en jordbävning i drömmen är detta ett tecken på att allt för en tid kommer att stå stilla i ditt liv, och att det sedan plötsligt kommer att hända en massa saker på en gång.


Jordgubbar:
När en ung kvinna drömmer att hon äter jordgubbar betyder det att en förmögen man kommer att fria till henne. Drömmer hon att hon plockar jordgubbar är det ett tecken på att hennes kärlek är obesvarad. Om en gift kvinna drömmer att hon äter jordgubbar kommer hon snart att få en inbjudan till en fest. Drömmer hon att hon plockar jordgubbar ska hennes innersta förhoppningar aldrig infrias.


Jul:
En dröm som har med denna högtid att göra betyder att två gamla vänner, som har grälat, kommer att försonas. Har inget gräl i vänkretsen förekommit kan drömmen betyda att du snart får höra ifrån en kär vän eller släkting som du trodde hade glömt bort dig.


Juveler:
Att drömma om halskedjor, pärlhalsband och andra smycken med ädla stenar i är ett gott omen för kvinnor. För änkor och unga flickor betyder en sådan dröm att det snart ska rustas till bröllop. För en barnlös kvinna är drömmen ett löfte om ett barn. En kvinna som redan är gift och har barn kan räkna med större inkomster och nyanskaffningar till huset.


Jätte:
Om du drömmer att du ser en jätte eller en mycket lång person är det ett gott tecken.


Kaniner: Den som drömmer om en kaningård har smak för dyrbara nöjen. Ser du många kaniner i drömmen betyder det att du ska få en stor familj. När en flicka drömmer om kaniner betyder det att någon har förälskat sig i henne men inte vågar tala om det.


Katt:
Drömmer du om katter är det ett förebud om att du kommer att bli bedragen av någon som du litat på. Men detta gäller bara om katterna i din dröm är aktiva. Om du drömmer att du tar livet av en katt får du snart chansen att hämnas på en person som har gjort dig illa.


Klippa:
Att drömma om en klippa är ett varsel om svårigheter. Men om du klättrar upp till toppen betyder det att du ska lyckas bemästra de faror som hotar dig.


Klockor:
Hör du klockor ringa innebär det att någon gärna vill bli din vän och att vederbörande kan bli till stor hjälp för dig. Om det är du själv som ringer i klockorna kan du vara säker på att sorg och elände väntar dig.


Kläder:
Går du anständigt klädd ska du ej vara rädd. Går du klädd uti vitt allt du önskar blir ditt. Om din klädsel är grön blir en resa din lön. Kolsvarta kläder till olyckor leder. Lila och blått bådar bara gott medan purpurröd spår om fasa och död. Bär du gul klädedräkt man beundrar dig helt fräckt. Färgen röd såsom blod spår om nyhet så god. Brokig klädsel om natten: ömsom vin ömsom vatten. Går du klädd uti trasor väntar armod och fasor men om dräkten är hel ska ditt liv ej bli fel.


Klättra:
Om en man drömmer att han klättrar upp i ett högt träd betyder det att han kommer att bli befordrad och få makt över andra. Den som drömmer att han klättrar uppför en stege kommer att bli hedrad. Att klättra uppför ett mycket högt berg betyder samma sak. Den som drömmer att han klättrar ända upp till himlen kommer att bli en stor man.


Kniv:
Att drömma om knivar är ett mycket dåligt omen som varslar om rättegångar, vanära, stridigheter och misslyckanden.


Korpar:
En dröm om en korp är ett varsel om oärlighet. För en gift person betyder en sådan dröm att livskamraten inte är trogen. Hör du en korp kraxa väntar en sorg. Den som drömmer att han ser korpar flyga får snart anledning att sörja och klaga. Flyger korpen rakt över dig hotar en fara.


Kroppen:
Om du drömmer att du har blivit stor och tjock kommer din ekonomi att förbättras. Drömmer du att du har magrat kommer du att förlora det lilla du har. Den som drömmer att hans kropp har blivit fläckig eller svart kommer att föra sina affärskollegor bakom ljuset. Har en kvinna samma dröm betyder det att hon kommer att bedra sin man och sedan skiljas från honom. Om du drömmer att du har blivit blek eller gul över hela kroppen riskerar du att bli allvarligt sjuk. Är din kropp i drömmen täckt av skabb eller bölder kommer du att bli mycket rik.


Kung:
Drömmer du att du ser eller talar med en kung betyder det att du ska bli hedrad och rik. Dessutom kommer dina affärer att blomstra.


Kvinna:
Om en gammal kvinna visar sig i din dröm är det ett gott omen som förebådar trygghet, välstånd och trevnad. Att drömma om en ung kvinna betyder i stort sett samma sak men det behagliga i livet kommer då och då att störas av smärre orosmoment. När en man drömmer att han skiljer sig från en ung kvinna betyder det att han snart ska bli förälskad.


Kyss:
Att drömma om en kyss kan vara nog så trevligt så länge det varar men efter uppvaknandet väntar gräl och upprörda känslor. Att drömma att man kysser en avliden vän är en varning för att tala alltför öppet om sina affärer såvida den avlidne inte var en god vän.


Kärlek:
Drömmer du att någon är kär i dig och att du inte besvarar den personens känslor betyder det att du kan få problem med att hitta en vän när du behöver en sådan. Att drömma om kärlek är ett förebud om välstånd, lycka och framgång hos det motsatta könet.

Körsbär: Att äta körsbär i drömmen ä rett förebud om ett bedrägligt nöje. Om det inte är säsong för dessa bär väntar dig en resa och ett olönsamt arbete.

Kött: Drömmer du att du äter grillat kött betyder det att du kommer att förfalla till ett syndigt leverne. Ser du i drömmen det kött du har ätit samma dag hotar en ekonomisk förlust.

Labyrint: Om du drömmer att du befinner dig i en labyrint betyder det att du kommer att lösa ett mysterium.


Lamm:
Drömmer du att du ser lamm dia eller skutta omkring ska sorg och smärta drabba dig från ett högst oväntat håll.


Lejon:
Ser du ett lejon i drömmen betyder det att en person i maktställning kommer att ge dig ett lönsamt arbete, att du ska bli förmögen och att du ska bli gift med en hetlevrad kvinna.


Lekar och spel:
Drömmer du att du deltar i lekar eller spel på en fest betyder det god hälsa och stor trivsel i umgänget med släkt och vänner.


Lik:
Ser du en anhörigs lik ska du inte ge dig in i ett förhastat äktenskap för det kommer inte att bli lyckligt. Om du tänker efter en smula finner du nog att den tilltänkta är så olik dig på alla plan att ett giftermål inte skulle vara det bästa. Om du drömmer att du ser ditt eget lik kommer du i framtiden att finna ett stort nöje i att tillfredsställa andra och sämre lottade människors behov. Drömmer du att du ser liket av en främling kommer någon att gripa in i ditt liv och göra dig mycket lycklig.


Ljus:
Om du ser ett stort ljussken i din dröm är det ett lyckligt omen som betyder att du kommer att bli både mäktig och rik. Är du förälskad betyder drömmen att du blir lyckligt gift och får många barn. Slocknar ljuset helt plötsligt kommer en förändring till det sämre att inträffa i ditt liv. En sådan dröm brukar nämligen varsla om fängelsestraff, förlust av egendom och oväntade motgångar.


Luft:
Om luften är ren och klar i din dröm blir du älskad och respekterad av alla, och du kommer att försonas med dina fiender. Du blir en livlig och förtröstansfull människa. Drömmer du om en molnfri himmel betyder det att du ska återfinna något du har förlorat. Om luften är disig och kvalmig och himlen mulen är det ett förebud om sorg, sjukdom och motgångar i affärer. Drömmer du om en vindstilla dag betyder det att du kommer att få ett lugnt och behagligt liv, att du kommer att ha framgång i affärer och göra många lyckade resor.


Lår:
Låren symboliserar dina släktingar. Om en flicka drömmer att hon bryter eller allvarligt skadar båda låren kommer hon att gifta sig med en utlänning och flytta långt bort från sin familj. Drömmer du att dina lår har blivit kraftigare och starkare än vanligt betyder det att din familj ska få en framstående position i samhället. Om du drömmer att du har en liten skada i det ena låret kommer du att få problem med en släkting. Att drömma om vackra välformade kvinnolår är ett förebud om lycka och glädje.


Läppar:
Läpparna symboliserar de personer som kysser oss, älskar oss och står oss nära, t.ex. fruar, barn, föräldrar och vänner. Om du har vackra läppar i drömmen är det ett tecken på att dina vänner är friska. Är läpparna torra och spruckna betyder det motsatsen.


Lök:
Ser du lökar i en dröm ska du tolka det som en varning för överdrivet slöseri. En dag kan du komma att sakna det som du just nu strör så frikostigt omkring dig. För en ogift kvinna betyder en dröm om lök ett fattigt äktenskap med många barn.


Löv:
Drömmer du att marken är täckt med gröna löv är det ett förebud om välstånd och en stor familj. Men om löven är vissna varslar drömmen om en förlust och obesvarad kärlek.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0